nieuws

Ficosia en Wilke ontwikkelen zijspiegel

Home

AACHEN – Het Spaanse bedrijf Ficosa heeft samen met het Duitse Wilke een zijspiegel ontwikkeld die elke gewenste hoek van de bus in de gaten kan houden. Met de Coachline kunnen buschauffeurs en busbedrijven zelf kiezen hoeveel spiegels en welke spiegels ze op de bus willen plaatsen. De spiegels komen deze herfst op de markt.

De Coachline bestaat uit een basisspiegel die aan een aluminium buis bevestigd is en die horizontaal versteld kan worden. Indien gewenst kan er onder en boven deze basisspiegel een extra behuizing worden geplaatst met nog een spiegel. Dat kan bijvoorbeeld een groothoekspiegel zijn, of een combispiegel die, al dan niet met behulp van een camera, de dode hoek aan de voor- of achterkant van de bus en de deuren in de gaten houdt.

www.wilke.de

Reageer op dit artikel