nieuws

DAF showt Euro 4/5 alternatief

Home

HANNOVER – Truckfabrikant heeft tijdens de IAA laten zien met welk soort motor het de weg naar Euro 5 denkt te gaan bewandelen. De Paccar MX-motoren die het daarvoor zal gebruiken hebben een inhoud van 12,9 liter, vier kleppen per cilinder en zijn voorzien van turbo en intercooling. De MX motoren zijn leverbaar met vermogens van 410, 460 en 510 pk.

In een later stadium zal ook een extra krachtige versie met 560 pk en 2.750 Nm beschikbaar komen. De DAF-modellenreeks XF heeft de eer om als eerste de nieuwe krachtbronnen te mogen verwelkomen. De VF-serie volgt daarna. De DAF’s met nieuwe motoren zullen voor de gebruikers zo’n vijf- tot zesduizend euroduurder uitvallen dan wagens met Euro 3. Voor auto’s met Euro 5 motor zal dat zeven- tot achtduizend euro zijn.

www.daf.nl

Reageer op dit artikel