nieuws

USPS grootste logistieke bedrijf ter wereld

Home

DOETINCHEM – Uit gegevens van het Britse onderzoeksbureau Transport Intelligence blijkt dat United States Parcel Service (USPS) de grootste wereldwijde speler is op logistiek gebied in de breedste zin van het woord. Verder kijkend naar deze gegevens blijkt dat TPG op plaats tien terecht komt.

Andere Europese grote spelers in de ranglijst van honderd bedrijven zijn bijvoorbeeld Deutsche Bahn op plaats 12, Exel, op plaats 16, Kuehne & Nagel op plaats 22 en ABX Logistics op plaats 31. Kijkend naar andere Nederlandse bedrijven dan TPG, dan staan alleen bedrijven als P&O Nedlloyd (plaats 36) en KLM Cargo (94) in de lijst.
Er bestaan nog andere lijsten, zoals die van de wereldwijde spelers op het vlak van de contract logistiek en een zelfde lijst voor Europese bedrijven. Op beide ranglijsten scoort TNT, als onderdeel van TPG, stukken beter. Wereldwijd staat TNT op de tweede plaats binnen deze ranglijst voor contract logistiek, achter Exel. In Europa is het bedrijf zelfs de grootste speler, gevolgd door hetzelfde Exel.

Reageer op dit artikel