nieuws

Nieuwe zetel TNT China

Home

SJANGHAI – TPG heeft vandaag het nieuwe hoofdkantoor van TNT in China geopend. Daarmee onderstreept het bedrijf zijn commitment aan China. TNT zit sinds 1988 in China.

De voltallige Raad van Bestuur was afgelopen week in China om diverse bedrijfslocaties te bezoeken. CEO Peter Bakker gaf aan dat China het potentieel heeft om een belangrijke aanjager te zijn voor toekomstige wereldwijde groei van TPG. Eerder had het concern al aangekondigd de komende jaren maximaal 200 miljoen euro te investeren in deze nieuwe markt.
Volgens TPG zal China in 2010 de op één na grootste markt ter wereld zijn voor personenauto’s. TNT China is op dit moment via een joint venture met Anji naar eigen zeggen de grootste aanbieder van logistieke diensten voor de auto-industrie. Verder schetst het bedrijf dat de expressmarkt in 2010 de zesde ter wereld zijn. Met de sterke groei van de Chinese postmarkt, ontstaan volgens TPG grote mogelijkheden voor direct-mailactiviteiten.
Nu nog heeft TNT China een netwerk van 25 depots dat meer dan vijfhonderd steden in China bediend. TPG verwacht het netwerk in China uit te breiden tot ruim honderd vestigingen. Het nieuwe hoofdkantoor van TNT is gevestigd in het commerciële hart van Sjanghai.

Reageer op dit artikel