nieuws

Jungheinrich optimistisch over 2004

Home

HAMBURG – Jungheinrich AG boekt een goede omzet over het eerste halfjaar. Ook op de Chinese markt voorziet Jungheinrich sterke groei.

Het Duitse concern realiseerde over het eerste halfjaar een omzet van 379 miljoen euro tegenover 358 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is de aanvankelijke teruggang in het eerste kwartaal van dit jaar volledig gecompenseerd. De vraag naar mobiel intern transportmaterieel lag in het tweede kwartaal van 2004 ruim 24 procent boven het volume van het eerste kwartaal. Het rendement – de Return On Sale (ROS) – verbeterde in het voorjaar van 3,9 naar 4,2 procent. Jungheinrich AG verwacht dat de omzetgroei in de tweede helft van het jaar krachtig zal doorzetten. Het concern kondigt verdergaande efficiencyverbeteringen aan bij haar productiefaciliteit in Nordersted. Op de Chinese markt voorziet Jungheinrich sterke groei. China had in 2003 een marktvolume van 45.000 units. Voor 2004 wordt een groei van dertig procent verwacht. Reden waarom het concern haar Chinese netwerk heeft uitgebreid met een nieuw centraal onderdelenmagazijn in Shanghai (Jungheinrich Lift Truck Shanghai Co. Ltd). Aanvullend zijn drie nieuwe servicevestigingen in Beijing, Guangzhou (Kanton) en Suzhou in voorbereiding.

Reageer op dit artikel