nieuws

Iraakse ontvoerders laten vrachtrijders gaan

Home

DUBAI/ANKARA – Een Iraakse groep die zich de Zwarte Banier van het Geheim Islamitisch Leger noemt, heeft woensdag zeven buitenlandse gijzelaars vrijgelaten. De drie Indiërs, drie Kenianen en een Egyptenaar zijn inmiddels op weg naar buurland Koeweit.

De Arabische nieuwszender al-Arabiya toonde woensdag interviews met de zeven vrijgelaten vrachtwagenchauffeurs. Ze werden op 21 juli in Irak ontvoerd. Zij werkten toen voor de firma KGL uit Koeweit. De ontvoerders eisten dat het bedrijf zijn activiteiten in Irak staakte.
KGL maakte vorige week bekend dat het bedrijf zou stoppen in Irak. De ontvoerders hebben schijnbaar andere voorwaarden voor de vrijlating van de zeven laten vallen. Zij eisten eerder dat KGL compensatie zou betalen aan de slachtoffers van Amerikaanse acties in Fallujah.
De zeven mannen leken in goede gezondheid te verkeren. Zij lachten en verklaarden door hun ontvoerders goed te zijn behandeld. ,,Ze leerden ons de godsdienst en toonden hoe we moesten bidden”, zei de vrijgelaten Egyptische gijzelaar Mohammed Sanad tegen al-Arabiya.

Reageer op dit artikel