nieuws

AGV verkoop stijgt in USA

Home

CHARLOTTE (USA) – De verkoop van Automated Guided Vehicules (AGV’s) is fors gestegen in de Verenigde Staten.

De Material Handling Industry of America (MHIA) registreerde 72 nieuw verkocht AGV-systemen in het eerste half jaar van 2004. In het eerste half jaar van 2003 waren dat er 47. Dick Ward – executive manager van de AGVS-productiesectie van MHIA – verklaart de sterke groei uit een toegenomen acceptatie van de markt in deze volautomatische onbemande transportsystemen. De technologie gerelateerd aan deze systemen is volgens Ward inmiddels zodanig verbeterd, dat een kostenefficiënte inzet al snel mogelijk is. MHIA is een internationale handelsorganisatie die de belangen van de AGV-industrie sinds 1945 vertegenwoordigd. De belangenorganisatie heeft onlangs een nieuwe AGV-promotiefilm op www.agvssolutions.com geplaatst. Volgens het intern logistieke vakblad: Transport&Opslag zijn in Europa dit jaar ook relatief veel AGV’s verkocht. De Duitse zuivelfabrikant Sachsenmilch schafte onlangs elf AGV’s aan voor zijn kaasfabriek in Leppersdorf. Bandenfabrikant Vredestein neemt nog dit jaar in zijn fabriek zeven AGV’s in gebruik voor transport en opslag van banden. En papierfabrikant Georgia-Pacific gaat meerdere lasergestuurde AGV’s inzetten in zijn Spaanse fabriek.

Reageer op dit artikel