nieuws

Polen bij AH krijgen te weinig

Home

ZAANDAM – FNV Bondgenoten beschuldigt Albert Heijn ervan Poolse uitzendkrachten in zijn dc’s onder te betalen ten opzichte van hun Nederlandse collega’s.

FNV Bondgenoten is namens 35 Poolse leden bezig met het voorbereiden van juridische procedures voor het terugvorderen van te weinig betaald salaris. “Het is prima als het supermarktbedrijf met werknemers uit nieuwe EU-lidstaten in zee wil, maar dan moeten ze de mensen wel volgens de CAO betalen”, aldus FNV-bestuurder H. Westerhof. Voordat de FNV gerechtelijke stappen gaat ondernemen, wil Westerhof eerst een gesprek met Albert Heijn afwachten.
De supermarktketen reageert onaangenaam verrast op de aantijgingen. Een woordvoerster verklaart dat de retailer zich wel aan de regels houdt en uitzendkrachten betaald volgens de CAO voor uitzendkrachten, de ABU-CAO, ongeacht de nationaliteit. Westerhof zegt echter dat in de Albert Heijn-CAO aparte afspraken zijn gemaakt over een betere betaling van uitzendkrachten in vergelijking met de ABU-CAO.

Reageer op dit artikel