nieuws

Orderverzameltruck voor drie niveau’s

Home

ALPHEN A/D RIJN – De Jungheinrich EKS 110 is bedoeld voor orderpickwerkzaamheden tot en met het derde niveau en doet dat productiever dan zijn voorganger: de ECP 100

De verbetering van de productiviteit, die volgens een VDI-meting 6% bedraagt, gaat volgens de fabrikant niet ten koste van het energieverbruik. Dankzij toepassing van een AC-draaistroom rijmotor daalde dat juist met 5%. De besparing wordt mede behaald door de energieterugwinning op het remmen van de rijbeweging. Voor de veiligheid is de EKS 110 uitgerust met een automatische snelheidsregeling. Wanneer met geheven last wordt gereden, wordt afhankelijk van de stuuruitslag, de snelheid verminderd. Op het vlak van de ergonomie zijn de bedieningselementen nieuw ontworpen. De rij- en heffuncties zijn met één hand te bedienen, zodat overpakken niet meer nodig is. Verder werd de elektronische aansturing van de hydraulische pomp en het ventiel vernieuwd. Daardoor heft en daalt het platform vrijwel schokvrij. In combinatie met de dikke rubbermat onder de voeten, wordt de bestuurder aan een minimum van trillingen blootgesteld, aldus de Hamburgse heftruckbouwer. De Jungheinrich EKS 110 reikt tot hefhoogtes van 4.600 mm en heeft een draagvermogen van 1.000 kg. De truck is leverbaar met begaanbaar lastdeel of met initiële hefmast. Info: Jungheinrich Nederland, Alphen a/d Rijn, tel. (0172) 44 67 08, www.jungheinrich.nl

Reageer op dit artikel