nieuws

Haven Rotterdam wil defensietak RDM kopen

Home

ROTTERDAM – Het Havenbedrijf Rotterdam wil de defensietak van de RDM-groep overnemen. Daarmee wil de gemeentelijke onderneming de werkgelegenheid in Rotterdam behouden. ,,Maar de zaak is nog niet gekocht”, benadrukte een woordvoerder van de haven donderdag.

RDM Technology is nu nog in handen van zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen. Eerder dit jaar ging het bedrijf failliet, maar het maakte vervolgens een gedeeltelijke doorstart. Het havenbedrijf wil niet zeggen welk belang het wil hebben in RDM Technology. Ook de overnamesom houdt de onderneming voor zich. ,,Het gaat ons in eerste instantie om het behoud van tientallen hoogwaardige banen”, zei de woordvoerder.
Het havenbedrijf is volledig in handen van de gemeente Rotterdam. Wethouder Van Sluis is voorzitter van de raad van commissarissen van de haven. De toezichthouders moeten goedkeuring geven aan een eventuele overname van RDM Technology. Het RDM-onderdeel was lange tijd betrokken bij de bouw van het lichte verkenningsvoertuig Fennek, waarvan het ministerie van Defensie de opdrachtgever was. Het bedrijf werkte daarbij samen met het Duitse Kraus Maffei. Na het faillissement zegde het ministerie echter het vertrouwen op in RDM, omdat het geen enkel vertrouwen meer had in de levensvatbaarheid van de onderneming. Het departement verbrak het contract en gunde vervolgens alleen Kraus Maffei de opdracht. De Duitsers moeten de productie van de Fennek voor 46 procent in Nederland laten plaatsvinden.

Reageer op dit artikel