nieuws

TNT Logistics koopt partner uit in Turkije

Home

HOOFDDORP – TNT Logistics Turkey heeft de resterende vijftig procent van de aandelen in TNT Lojistik ve Dagitim Hizmetleri A.S. overgenomen. De Koc groep was eigenaar van deze aandelen, maar besloot dat het niet meer op logistiek gebied actief wilde zijn.

De samenwerking tussen de Koc Group en TNT Logistics startte in juli 2000. De uitkoop van Koc door de Nederlandse pakketvervoerder zal naar verwachting in september 2004 worden afgerond. TNT’s groeiplannen gelden dus ook voor Turkije. Eind juni werd al bekend gemaakt dat het bedrijf 5,3 miljoen euro zou investeren in de hub die het heeft in Istanbul. Deze hub ligt in een gebied van veertig depots, waar vanuit heel Turkije wordt beleverd. Er zijn dagelijkse vluchten van deze hub, naar de hub in Luik, het epicentrum van de Europese TNT-activiteiten.
Op automotive-gebied heeft TNT naar eigen zeggen de nummer één positie bereikt. TNT Logistics Turkey is actief op de gebieden automotive, Fast Moving Consumer Goods en hightech. Het bedrijf haalde om omzet van 34 miljoen euro, met 765 werknemers. Het heeft negen warehouses met in totaal 88.000 m2 aan oppervlakte.

Reageer op dit artikel