nieuws

Subsidie voor minder CO2-uitstoot goederenvervoer

Home

DEN HAAG – Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat kent drie miljoen euro subsidie toe aan 27 projecten die de uitstoot van kooldioxide in het Nederlandse goederenvervoer terugdringen. De projecten reduceren jaarlijks ruim 47.000 ton CO2.

Het departement maakte dat dinsdag bekend. De beperking van de uitstoot moet ertoe bijdragen dat Nederland voldoet aan de internationale klimaatafspraken. Het bedrijfsleven investeert zelf 73 miljoen euro om afgesproken reductie van de uitstoot te bereiken.
De sector verkeer en vervoer draagt voor twintig procent bij aan de uitstoot van broeikasgassen (waaronder CO2) in Nederland. In 1997 is in Kyoto afgesproken om de uitstoot van CO2 in Nederland met 6 procent te reduceren ten opzichte van de uitstoot in 1990. In dit kader heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat de subsidieregeling CO2-reductie Verkeer en Vervoer opgesteld.
De bekendmaking van het ministerie van verkeer en Waterstaat komt na de bijeenkomst op maandag 12 juli in Madurodam. Daar maakten twaalf partijen hun plannen bekend die tijdens deze periode van Nederlands EU-voorzitterschap een uitrol moeten krijgen. Tijdens de bijeenkomst Duurzamen Mobiliteit, kreeg staatssecretaris Van Geel (VROM) de standpunten en aanbevelingen uitgereikt van maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Enkele van de organisaties die aanwezig waren en eveneens meewerken aan Duurzame Mobiliteit zijn Bovag, RAI Vereniging, Stichting Natuur en Milieu, Transport en Logistiek Nederland en verladersorganisatie EVO.

Reageer op dit artikel