nieuws

Cat Logistics neemt onderdelendivisie MG Rover over

Home

DESFORD (VK) – Caterpillar Logistics Services heeft de onderdelendivisie van autofabrikant MG Rover overgenomen. Cat Logistics, onderdeel van het grotere Amerikaanse concern, betaalt voor de overname ongeveer 150 miljoen euro.

Beide partijen werkten al samen. Sinds 2002 verzorgde Cat al de onderdelenbusiness vanuit Desford in Groot-Brittannië. Cat zal voor MG Rover verantwoordelijk zijn voor de aankoop, opslag, planning en onderhandelingen met leveranciers.
MG Rover wil proberen met het verkregen bedrag van 150 miljoen euro de ontwikkeling van nieuwe modellen te stimuleren. Dat is nodig, want de verkopen van MG Rover zijn dalende. De fabrikant heeft overigens wel de mogelijkheid om de logistieke activiteiten van Cat terug te kopen in vier tot vijf jaar.

Reageer op dit artikel