nieuws

Uitgebalanceerde pneumatische tilhulp

Home

HARDERWIJK – De Pico-mat Twin tilhulp tilt en verplaatst probleemloos verschillende lastgewichten door elkaar. Binnen een fractie van een seconde bepaalt de zelfregelende besturing de benodigde druk en pakt de tilhulp moeiteloos gewichten van 50 kg en meer op.

“TWIN” staat voor twee parallel geplaatste hijskabels die synchroon op-en afgerold worden. Voordeel is dat de last stabiel en star tussen beide kabels komt te hangen. Ook een verandering van het zwaartepunt tussen bv . lege- en volle grijper kan op deze manier grotendeels worden opgevangen. Zonder verdere druktasters of instellingen ‘zweeft’ de last als het ware door de ruimte en kan precies gepositioneerd worden. Het dubbelkabelsysteem brengt stabiliteit tegen wegkiepen en verdraaiing. De parallel geplaatste tweede kabel stabiliseert de opgenomen last bij het wegkiepen/schuinhangen door verschuiven van het zwaartepunt. Andere specifieke eigenschappen zijn de lichte loop (dunnere kabels), maximale veiligheid, stabiliteit en levensduur. Info: Strödter Benelux, Harderwijk, tel. (0341) 27 98 84, www.stroedter.de

Reageer op dit artikel