nieuws

Shell verkoopt tankstations in Portugal

Home

DEN HAAG – Shell verkoopt 303 tankstations en een aantal logistieke activiteiten in Portugal aan de Spaanse concurrent Repsol. “We verkopen de pompen en alles wat daarbij hoort”, zei een woordvoerder vrijdag. De oliemaatschappij wil niet zeggen hoeveel de transactie oplevert.

Shell blijft zich in Portugal wel bezighouden met autogas (LPG) en smeermiddelen. Het concern heeft de activiteiten in het land kritisch onder de loep genomen. ,,We hebben gekeken waar we goed in zijn. Dat bleken vooral LPG en smeermiddelen te zijn”, aldus de zegsman.
Shell is verder in gesprek met een aantal mogelijke kopers om ook de ongeveer driehonderd tankstations in Spanje van de hand te doen. De zee- en luchtvaartactiviteiten staan ook in de etalage.

Reageer op dit artikel