nieuws

Rijk stopt 1,4 miljard in Tweede Maasvlakte

Home

HILVERSUM – De Nederlandse overheid investeert 1,4 miljard euro in de aanleg van de Tweede Maasvlakte. De uitbreiding van de Rotterdamse Haven is nodig omdat bij een gelijke groei als de huidige groei, van ongeveer twee procent, de haven vanaf 2010-2012 tegen capaciteitsproblemen zou aanlopen.

Het rijk, de gemeente Rotterdam en het havenbedrijf bereikten dinsdag een akkoord. Dat meldt RTL Nieuws. Lang was onzeker wie voor de kosten zou opdraaien, maar dankzij de 1,4 miljard van de overheid komt de Tweede Maasvlakte er definitief.
De partijen zijn overeengekomen dat een deel van het geld dat de overheid in het project stopt moet worden terugbetaald wanneer het naar wens verloopt. Overigens zit er nog wel een adder onder het gras, want tot 2006 hebben de drie partijen de gelegenheid de ontwikkeling van de Tweede Maasvlakte stop te zetten wanneer mocht blijken dat het project niet rendabel kan draaien.

Reageer op dit artikel