nieuws

Onderhoud wegennet nekt akkoord tolrechten

Home

LUXEMBURG – De leden van de Europese Raad van Transportministers zijn er niet in geslaagd een akkoord te bereiken over een nieuwe richtlijn met betrekking tot de tolrechten voor zware trucks. Het overleg in Luxemburg ging over wijziging van de Europese richtlijn 1999/62.

Ierland, de huidige voorzitter van de EU, had voorgesteld om de opbrengst afkomstig van tolheffing alleen te mogen terugvloeien in de vorm van middelen om deze zelfde wegen te onderhouden. Duitsland, Denemarken, Zweden, Estland, Slowakije en Hongarije kunnen zich vinden in het voorstel van de Ieren. Oostenrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Malta en Litouwen uitten hun bezwaren tegen het voorstel. Een onafhankelijke autoriteit zou moeten hebben toezien op het naleven van het besteden van de tolinningen.

Reageer op dit artikel