nieuws

Meijer Special Equipment valt opnieuw in de prijzen

Home

NIEUWEGEIN – De Metaalunie InnovatieAward is toegekend aan Meijer Special Equipment (MSE). Vorig jaar won dit bedrijf uit St-Jacobiparochie ook al de Logistica Award met haar Rollerforks.

Volgens de jury was de originaliteit van het product een doorslaggevende factor om de award aan MSE toe te kennen. Met name de eenvoud en de duurzaamheid van de innovatie zijn als opvallend gekenmerkt. Van de 88 inzendingen bleven uiteindelijk drie genomineerden over. Aan de prijs is een geldbedrag van 5000 euro en één dag gratis advies van een gerenommeerd onderzoekscentrum of universiteit verbonden. MSE ontving de award uit handen van dr. A.H.G. Rinnooy Kan, juryvoorzitter en lid van de Raad van Bestuur van de ING groep. Met de RollerForks kunnen goederen palletloos worden geladen en gelost. Het bestaat uit een speciale vork met twee lagen rollers, boven op elkaar. Bij contact met de werkvloer draaien de rollers van elkaar in een tegengestelde richting. De last wordt hierdoor probleemloos op de vorken geschoven. MSE heeft het Nederlandse patent voor de Rollerforks binnen en verwacht dat de overige landen spoedig zullen volgen.

Reageer op dit artikel