nieuws

Enorm park Katoen Natie in Texas

Home

ANTWERPEN – Het Vlaamse logistieke bedrijf Katoen Natie heeft in het Amerikaanse Houston (Texas) een logistiek terrein geopend voor de petrochemische sector Het terrein heet Houston Polymers Terminal en bevindt zich in het centrum van de petrochemische industrie in Texas.

De vestiging heeft een oppervlakte van dertig hectare, waarvan twaalf hectare is overdekt. Katoen Natie heeft er ook een spoorterminal gebouwd met een lengte van negen kilometer en een capaciteit van driehonderd wagons. Houston Polymers Terminal is benoemd tot Foreign Trade Zone en voorzien van douanefaciliteiten. De investering van het project bedraagt 75 miljoen dollar en de jaaromzet wordt geschat op zestig miljoen dollar. Een honderdtal personen zal er werk vinden.

Reageer op dit artikel