nieuws

Dekker Chrysanten beheerst voorraad met barcodescanning

Home

Dekker Chrysanten, veredelaar en producent van bloemen, had geen inzicht in de actuele voorraad en implementeerde daarom barcodescanning. ‘Het probleem met bloemen is dat ze leven: ze groeien niet alleen, maar ze worden ook ziek’, zo vertelt Hans Verduin, controller bij Dekker Chrysanten, op de tweede Nationale Voorraaddag in Baarn afgelopen donderdag.

In de duopresentatie vult Paul van der Hulst van de Distel Groep hem aan: ‘Om de voorraad toch beheersbaar maken, kun je maar beter accepteren dat een honderd procent betrouwbare voorraadplanning onmogelijk is. Ziekte bij planten is moeilijk op te lossen, dus kan je maar beter de gevolgen beperken.’ Daarom implementeerde Dekker barcodescanning en software van de Distel Groep. Verduin: ‘Eenmalige invoer van gegevens was voor ons een toverwoord. Voorheen gebruikten we veel formulieren en nu hoeven we niets meer bij te houden op papier.’ Het resultaat was uniformiteit, een professionele uitstraling en een groei van inmiddels vijftig procent met minder mensen.

Reageer op dit artikel