nieuws

Coaches Fysieke Arbeid bijeen in Zwolle

Home

ZWOLLE – Op 9 juni komen bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle tachtig Coaches Fysieke Arbeid bij elkaar. Het is de vijfde keer dat voor deze groep een themadag wordt georganiseerd. Deze keer zullen zij stilstaan bij het basisthema ‘Motoriek’.

Coaches Fysieke Arbeid zijn medewerkers van bedrijven waar zwaar fysiek werk wordt verricht. Bijvoorbeeld in distributiecentra, groothandel en slagerijen. Maar ook in de zorg en in verpakkingsindustrie. Voor veel vormen van fysiek werk zijn bewegingstechnieken ontwikkeld die aantoonbaar minder belastend zijn. De Coaches Fysieke Arbeid zijn opgeleid om collega’s te begeleiden bij het trainen van de bewegingstechnieken. Daarmee is de arbeidsbelasting aanzienlijk te verminderen. Er zijn inmiddels zo’n 370 coaches in veel verschillende bedrijven in Nederland en België. Zij zijn opgeleid en geregistreerd door het Buro voor Fysieke Arbeid. Behalve bij het trainen van de medewerkers spelen zij ook een belangrijke rol bij het inrichten en verbeteren van de werkplekken. Op de werkvloer van onder andere Albert Heijn, DeliXL, Akzo Nobel, OPG, Schuitema, Sligro, Technische Unie, Meester BV en Friesche Vlag is men reeds jaren bekend met deze aanpak.

Reageer op dit artikel