nieuws

Prijzen van magazijnstellingen omhoog

Home

LEIDSCHENDAM – Door de sterke stijging van de staalprijzen worden magazijnstellingen flink duurder. Dat blijkt uit een persbericht van brancheorganisatie BMWT. Sinds november 2003 zijn de prijzen van magazijnstellingen met 17 tot 25 procent gestegen. De verwachting is dat die stijging zich de komende kwartalen doorzet.

De kostprijs van magazijnstellingen wordt voor 70 tot 80 procent bepaald door de compoment staal. De staalprijzen zijn daardoor heel direct van invloed op de verkoopprijzen van magazijnstellingen. Leveranciers van magazijnstellingen nemen in toenemende mate clausules in hun offertes op waarin een verrekening van de staalprijzen is vastgelegd. Het blijkt zelfs noodzakelijk te zijn om in offertes risico’s in verband met staalschaarste af te dekken, aldus de BMWT. Volgens directeur Anton van Loon staat de hoeveelheid verkochte stellingen door deze prijsontwikkelingen niet onder druk. “De beslissing om te investeren in magazijnstellingen wordt gedreven door noodzaak. De leveranciers hebben echter veel moeite om uit te leggen waarom de stellingen nu opeens veel duurder zijn dan twee jaar geleden”, aldus Van Loon.
De brancheorganisatie verwacht dat de prijsstijgingen zullen aanhouden en het hoge prijspeil gehandhaafd blijft.

Reageer op dit artikel