nieuws

MIT eerste in logistieke opleidingen

Home

MIT is voor het derde achtereenvolgende jaar gekozen als eerste van de universitaire vervolgopleidingen in logistiek en supply chain management. De ranking wordt jaarlijks gehouden door US News & World Report op basis van nominaties door decanen en staf van business schools.

De notering bovenaan de lijst maakt, volgens Yoshi Sheffi, directeur MIT Center voor Transport en Logistiek, dat MIT de belangrijkste school voor onderwijs en onderzoek in logistiek en supply chain management is. “Deze programma’s worden steeds belangrijker, nu bedrijven het strategisch belang van supply chain mangement steeds meer onderkennen.” Dit wordt gereflecteerd in de vraag naar het Master of Engineering in Logistics (MLOG) programma. Sinds het ontstaan in 1999 nam die vraag met 35 procent toe en zijn er al meer dan honderd afgestudeerden.
Jongste telg is het MIT-Zaragoza Master of Engineering (ZLOG) programma dat in een joint venture met de overheid in Aragón is opgezet. Het partnership tussen MIT en het Zaragoza Logistics Center leidde tot deze fulltime mastersprogramma in logistiek. Dit najaar starten de eerste colleges. Wereldwijd is er veel belangstelling voor. Er zijn al aanmeldingen binnen uit meer dan twintig landen.

Reageer op dit artikel