nieuws

HHP verkrijgt order van Deutsche Bahn

Home

Eindhoven – HHP heeft een grote order binnengehaald van Deutsche Bahn AG. HHP levert de Duitse spoorwegen 2000 mobiele Dolphin 9500 GSM/GPRS-computers die worden gebruikt om de vrachttreinwagons in het uitgebreide rangeernetwerk van DB te lokaliseren en deze efficiënter in te zetten.

Railion Germany (voorheen DB Cargo), onderdeel van de divisie transport en logistiek van DB maakte voorheen gebruik van walkietalkies en een eigen netwerk voor de dataoverdracht. Maar dat netwerk functioneerde niet meer optimaal. Daarom werd besloten te upgraden naar een GSM/GPRS-systeem voor gebruik in twaalf stations. Dit is sneller en efficiënter en zal volgens Railion Germany een flinke kostenbesparing opleveren op het gebied van onderhoud.

Reageer op dit artikel