nieuws

Goed resultaat Kuehne en Nagel

Home

Kuehne en Nagel heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug. Met een omzetstijging van 18,4 procent ten opzichte van het eerste kwart van 2003 en een winststijging van 18,2 procent voldeed het volgens Klaus Herms, CEO van het bedrijf, aan de eigen verwachtingen.

De omzet van de divisie Rail & Road Logistics groeide percentueel het sterkst. Van 216,5 miljoen naar 374,8 Zwitserse francs. Sea & Air Logistics, de grootste divisie binnen K&N, groeide van 1,68 miljard francs naar 1,89 miljard francs. Dat is omgerekend ruim 1,2 miljard euro.
Op het vlak van zeevracht zorgde vooral Azië voor een flink deel van de stijging. Daarnaast geeft het Zwitserse bedrijf aan dat het iets merkt van een aantrekkende markt in Noord-Amerika.

Reageer op dit artikel