nieuws

Deutsche Post volledig eigenaar reclamebezorger

Home

Deutsche Post is volledig eigenaar geworden van Interlanden, de bezorger van huis-aan-huiskranten en reclamefolders. Het postbedrijf neemt de resterende 30 procent over van uitgever Wegener, die in 2002 al een meerderheidsbelang aan de Duitsers verkocht. Beide partijen hebben maandag niets bekendgemaakt over de overnamesom.

Wegener en Deutsche Post gingen in 2002 een samenwerking aan op de Nederlandse postmarkt. De Duitsers namen een belang in Interlanden. Bovendien richtten beide bedrijven een gezamenlijke onderneming op die onder de naam Selekt Mail de concurrentie aan wil gaan met TPG op de markt voor geadresseerde post. Deutsche Post kocht in 1999 de landtransportdivisie van Nedlloyd, waar onder meer Van Gend & Loos onderdeel van uitmaakte.

Reageer op dit artikel