nieuws

Vacuüm/magnetische platengrijper

Home

De Magvacu combigripper combineert magnetisme met vacuümtechniek. Het gecombineerde systeem is twee maal krachtiger dan conventionele vacuümsystemen. De grijper hanteert platen (geperforeerd) staal, aluminium of RVS tot een dikte van 12 mm. Omstellen voor verschillende producten is niet nodig, waardoor meer soorten op onbemande machines achtereenvolgens zijn te hanteren.

De magneet trekt de staalplaat op de zuignap, waardoor deze altijd goed aansluit. Lekkage, vooral bij ruwe platen, die hierdoor kunnen vallen wordt daarmee voorkomen, wat veiliger werkt. Met alleen vacuümgrijpers kan 75% van alle producten worden geheven zonder omstellen, met de MagVacu combigripper is dit 90 tot 95%. De combigripper is met name toepasbaar in geautomatiseerde processen op lasersnijmachines, gerobotiseerde afkantpersen en perstransfersystemen in de automobiel- en plaatverwerkende industrie.

Reageer op dit artikel