nieuws

Profuse wordt enige partner voor Baan-software

Home

SSA Global heeft een ingrijpend samenwerkingsverband gesloten met implementatiepartner Profuse. Als gevolg daarvan wordt SSA Global verantwoordelijk voor de ontwikkeling, verkoop en support van de Baan-productlijn in de Benelux. Profuse wordt in deze regio de enige preferred supplier voor alle dienstverlening rondom de Baan-producten zoals implementatie, optimalisatie, training en support.

Als gevolg van de overeenkomst zullen veertig consultants overstappen van SSA Global naar Profuse. Dat betreft onder andere financiële en logistieke consultants. Willem de Potter, algemeen directeur van Profuse: “Beide bedrijven hadden afzonderlijk te weinig consultants. Profuse had bijvoorbeeld vier financiële consultants, SSA Global drie. Nu hebben we er zeven. Dat betekent dat we ons bijvoorbeeld beter kunnen richten op nieuwe producten.”
Bij SSA Global waren door een aantal reorganisaties al wat vaardigheden verdwenen, waardoor het softwarebedrijf niet meer het complete dienstenaanbod kon verzorgen. “Die maatregelen waren destijds nodig om de winstgevendheid op peil te brengen”, verklaart Ron van den Broek, general manager van SSA Global in de Benelux.
In oktober 2003 maakte SSA Global al bekend de contracten met alle partners opnieuw te herzien. Ook het contract met Profuse is opgezegd, om het vervolgens opnieuw kritisch te bekijken. Daar is dit exclusieve samenwerkingsverband uit voort gerold. Als het aan SSA Global ligt, blijft Profuse de enige partner voor de Baan-producten. “Wij zullen niet actief op zoek gaan naar andere partners”, vertelt Van den Broek.

Reageer op dit artikel