nieuws

Op rolletjes

Home

Onder eigen naam heeft de STAS GROUP een ABS kunststof transportrol ontwikkeld, voorzien van speciaal ontworpen afdichtingen. De rollen zijn met name geschikt voor toepassing binnen de chemische industrie, maar eveneens bij bulkindustrieën waar duurzaamheid en corrosiebestendigheid van wezenlijk belang zijn.

Het speciale ontwerp en de samenstelling van de afdichtlabyrinten maken de STAS ABS kunststof transportrol water- en stofbestendig. Verder typeren de rollen zich door een hoge treksterkte en slagvastheid. Door het gebruik van lichte materialen zijn de ABS-rollen 20-50% lichter dan stalen rollen en leveren zij, door een lage massatraagheid, een energiebesparing van circa 25%. In onderhoud en levensduur onderscheiden deze (geruisloze) rollen zich door een slijtvaste buis, minder slijtage – door een lage draaiweerstand – en langere standtijd. Nasmeren is niet nodig, terwijl de rollen door hun lichte gewicht snel en gemakkelijk kunnen worden vervangen. De STAS-ABS kunststof transportrol wordt uit hoogwaardige materialen gefabriceerd en is in de DIN Norm uit voorraad leverbaar.

Reageer op dit artikel