nieuws

Nieuw systeem voor traceren tuinbouwproducten

Home

Softwareleverancier Intentia lanceert deze week op de Fruit Logistica in Berlijn een nieuw systeem voor tracking en tracing. De Tracking & Tracing Engine is ontwikkeld in samenwerking met Nutreco. Dit voedingsmiddelenconcern gebruikt het als onderdeel van Nutrace, het systeem om zalm- en varkensvleesproducten te traceren. Intentia heeft dit systeem nu gestandaardiseerd en daardoor geschikt gemaakt voor andere bedrijven.

De eerste klant van de standaard Tracking & Tracing Engine is Imtech ICT Greenware. Dit is een system integrator die de engine koppelt aan het eigen keteninformatiesysteem Lynx. Lynx is een informatieplatform voor partijen in de voedingstuinbouw. Met Lynx kunnen gebruikers voldoen aan de General Food Law, waarin wettelijke eisen worden gesteld aan de traceerbaarheid van voedselproducten.
Lynx is een systeem op abonnementsbasis voor de aardappelen-, groente- en fruitsector. Via internet en EDI kan het aanbod van telers worden bekeken en kunnen bestellingen worden geplaatst. De Tracking & Tracing Engine koppelt informatie over de herkomst van producten aan deze bestellingen.

Reageer op dit artikel