nieuws

SSA Global boekt winst

Home

SSA Global heeft in het eerste kwartaal van het boekjaar 2004 een omzet behaald van 115 miljoen euro. Dat is een stijging van 143 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het grote verschil wordt veroorzaakt door enkele tussentijdse overnames, waaronder die van Baan in de zomer van 2003. De winst over het eerste kwartaal bedroeg 18 miljoen euro.

Het boekjaar van SSA Global loopt van 1 augustus tot en met 31 juli. In het boekjaar 2003 maakte de softwareleverancier nog maar 10 miljoen euro winst, 82 procent lager dan de winst van dit jaar. Op 31 oktober had SSA Global 47 miljoen euro in kas. De inkomsten uit softwarelicenties bedroegen 25 miljoen euro, goed voor 22 procent van de omzet.
Noord-Amerika is de belangrijkste markt voor SSA Global. 43 procent van de omzet werd in deze regio behaald. Europa, het Midden-Oosten en Afrika waren goed voor 37 procent, terwijl de groeimarkten in Zuid-Amerika en het Verre Oosten goed waren voor 20 procent.
“Klanten hebben vertrouwen in onze productstrategie. Dat blijkt uit het toenemend aantal nieuwe klanten”, licht chief executive officer Mike Greenough de cijfers toe. SSA Global sloot in het eerste kwartaal 396 contracten af met bedrijven zoals Dell, Iveco en Sonic Industries.

Reageer op dit artikel