nieuws

Rolls-Royce vernieuwt contract met TNT

Home

Motorenfabrikant Rolls-Royce heeft een nieuw vijfjarig contract afgesloten met TNT Logistics. Het contract omvat het beheer over de ingaande goederenstromen van vliegtuigonderdelen die afkomstig zijn van 110 verschillende leveranciers uit het Verenigd Koninkrijk, het Europese vasteland en de Verenigde Staten. Beide bedrijven werken al drie jaar samen.

De samenwerking tussen Rolls-Royce en TNT is vorig jaar nog bekroond met een prijs. Het Institute of Logistics and Transport overhandigde beide bedrijven de Logistics in Manufacturing Award. Citaat uit het juryrapport: “Rolls-Royce schaft in toenemende mate onderdelen van over de hele wereld aan, waardoor duidelijk behoefte is aan een wereldwijde controle op de supply chain. Samen met TNT Logistics hebben ze een unieke oplossing bedacht voor een hardnekkig productie-probleem.”
Onderdeel van de geïmplementeerde IT-oplossing is het scannen van onderdelen tijdens alle stappen van crossdockprocessen. De oplossing heeft tot een significante reductie in transportkosten geleid. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk is een reductie van 4,45 miljoen kilometer bereikt.

Reageer op dit artikel