nieuws

Railion groeit zes procent in 2003

Home

Uit vandaag (22-1-2004) bekend gemaakte cijfers blijkt dat Railion in 2003 zes procent meer heeft vervoerd dan in 2002. De spoorvervoerder vervoerde in 2003 26 miljoen ton. De groei kwam vooral tot stand door goede resultaten in de sectoren erts en kolenvervoer. Daarnaast nam ook het volume van graan en nieuwe auto’s toe. Het transport van spoorbouwmaterialen beleefde een minder goed jaar, maar daarentegen lijkt volgens Railion de teruggang in de sector chemie tot stand te zijn gebracht.

Railion maakte verder bekend dat het een aantal axtra wagengroepen met kaoline van moerdijk naar een papierfabriek in Noord-Frankrijk zal rijden. De wagons rijden mee in de ‘Transflandre’ van Kijfhoek (bij Zwijndrecht) naar Lille. Wanneer deze transporten succesvol verlopen zal jaarlijks zo’n 20.000 ton kaoline met deze Transflandre worden vervoerd. Kaoline is een kleiachtige grondstof, die door de papierindustrie gebruikt wordt voor het witmaken van papier.

Reageer op dit artikel