nieuws

Nieuwe portal Webmethods nu beschikbaar

Home

Softwarebedrijf Webmethods heeft nieuwe portal-technologie op de markt gebracht die volledig is gebaseerd op webservices. Met deze portal kunnen alle gegevens, applicaties en processen binnen een onderneming toegankelijk worden gemaakt voor medewerkers. Daarbij wordt rekening gehouden met de verschillende rechten en gebruikersprofielen van de medewerkers.

Volgens Webmethods is het belangrijkste verschil met andere portals dat Webmethods Portal volledig is gebaseerd op webservices. Daardoor kunnen bedrijven volledig profiteren van reeds gedane investeringen in appicatie-integratie. Alle uitgevoerde acties zoals het bekijken, publiceren, bijwerken en verwijderen van informatie worden als een webservice gepresenteerd. Daardoor kunnen bijvoorbeeld webservices van derden binnen de eigen portal veilig worden aangeroepen.
Ontwikkelaars kunnen met Webmethods Portal zeer snel een eenvoudig onderdelen aan de eigen Portal toevoegen of koppelen aan bestaande bedrijfsonderdelen. Het toevoegen van nieuwe onderdelen gebeurt middels wizards en drag-and-drop technologie.
De portal kan zowel stand alone als in combinatie met het integratieplatform van Webmethods worden gebruikt. Het kan zowel met de Microsoft .Net-technologie overweg als met de J2EE-technologie.

Reageer op dit artikel