nieuws

Kuehne en Nagel neemt logistieke divisie Cat over

Home

Kuehne en Nagel heeft de Europese logistieke divisie van de Amerikaanse Cat Group overgenomen. Door de overname zal het Zwitserse logistieke bedrijf Kuehne en Nagel vooral in Frankrijk flink uitbeiden. Ook in Belgie en Mexico krijgen de Zwitsers meer voet aan de grond. Overigens wordt de overname nog bekeken door de Franse antitrust organisatie.

De reden voor Cat om de divisie overzeese logistiek van de hand te doen komt voort uit het besluit zich meer op de core-business te gaan richten. Voor Cat zijn dat de gebieden automotive, voertuigen en ‘spare parts logistics’. Kuehne en Nagel neemt door de overname tachtig van de Cat werknemers over in de eigen organisatie. Ook zullen alle lopende contracten die Cat in de portefeuille had worden overgenomen. Een van die klanten is de Renault Group. Voor K en N betekent de deal dat het de activiteiten in de automotive sector flink heeft kunnen vergroten. Welk bedrag met de overname is gemoeid willen beide partijen niet bekend maken.

Reageer op dit artikel