nieuws

Exel lijft Pharma in

Home

Exel heeft Pharma Logistics Groep overgenomen. Dit van oorsprong Italiaanse bedrijf heeft vestigingen in Italië en België en grote klanten in farmacie en de gezondheidszorg. Voor Exel is de overname een logische stap. Gezondheidszorg is een van Exel’s kernsectoren.

Gezondheidszorg heeft de laatste jaren aanzienlijke marktgroei meegemaakt, juist omdat klanten kijken naar snelle, efficiëntere toevoer. Exel speelde hierop in met organische groei en strategische overnames. Zo werden vorig jaar het Braziliaanse Unidock’s en het Turkse logistiek bedrijf Transbeynak overgenomen. Eerder al, in 2001 was Total Logistics Company ingelijfd.
Pharma telt negen vestigingen en 350 medewerkers. Volgens Pharma juichen haar klanten de overname toe, omdat ze kunnen profiteren van de nieuwe schaalgrootte, een groter geografisch bereik en een breder dienstenaanbod.
Het overnamebedrag wordt door Exel niet bekend gemaakt

Reageer op dit artikel