nieuws

Volume golfkarton daalt

Home

De moeilijke economische situatie waarin ons land verkeert, raakt ook de golfkartonindustrie. Parallel aan de productiedaling in de industrie vermindert het volume aan benodigde transportverpakkingen en staan door kostenstijgingen ook de marges onder druk. Naar verwachting zal 2003 eindigen met een volumedaling van 1% ten opzichte van 2002 in welk jaar al een daling van 2% had plaatsgevonden.

Voorzitter Caspar Jan van Schaardenburg liet tijdens de persbijeenkomst in Den Haag echter weten, dat de golfkartonindustrie genoeg veerkracht toont om deze moeilijke situatie adequaat het hoofd te bieden. “De industrie realiseert dit jaar een productiviteitsstijging en slaagt er bovendien in om de krachtige positie van golfkarton op het gebied van verpakkingen en milieu te handhaven. Ook zijn maatregelen succesvol ter verbetering van arbeidsveiligheid. Belangrijk is verder, dat er sinds kort naar Nederlands voorbeeld een Europese hygiënestandaard beschikbaar is voor golfkartonproducenten die leveren aan de voedselindustrie.”

Reageer op dit artikel