nieuws

Volker Wessels stapt in geldtransport

Home

Volker Wessels gaat vanaf januari geld transporteren naar diverse bedrijven en gemeenten. Dochteronderneming Parkeercombinatie Holland (PCH) verzorgt het geldtransport. Dat heeft directeur G. Morsink woensdag bekendgemaakt. Doel is om binnen anderhalf jaar tweehonderd miljoen euromunten per jaar te vervoeren.
Volker Wessels gaat de concurrentie aan met de enige twee spelers op deze kleine markt, Geldnet en Brink’s.

In elk geval gaat PCH het geldvervoer doen voor de gemeente Hengelo. Verder is de onderneming in gesprek met drie gemeenten in de Randstad, diverse supermarktketens en bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf. Volgens Morsink is het onderscheid met Geldnet en Brink’s dat PCH zich vooral richt op het transport van muntgeld en in veel mindere mate op bankbiljetten.
Voor de verpakking en sortering van de munten neemt PCH in januari een nieuw gebouwde muntcentrale in Apeldoorn in gebruik. Volker Wessels heeft de bouw gefinancierd. De nieuwe ‘poot’ van het concern vergt volgens Morsink ettelijke honderdduizenden euro’s. Morsink hoopt die investering binnen vijf jaar terug te verdienen.
De Muntcentrale Holland zal haar transportwagens streng beveiligen tegen overvallen. Begin deze week werd in Amsterdam onder bedreiging van een bazooka een wagen van Geldnet overvallen. Geldnet overweegt in de voertuigen de geldcassettes in plofkoffers op te bergen.
Morsink neemt ook de nodige veiligheidsmaatregelen. ,,Wij rusten onze wagens standaard uit met plofkoffers waarin de geldcassettes worden opgeborgen. Daarnaast kunnen we vanuit de centrale de geldwagens op hun rit voortdurend volgen via de computer. Onze geldtransporten zijn echter minder overvalgevoelig dan die van Geldnet en Brink’s. We vervoeren vooral munten en die worden opgeborgen in containers van 600 kilo. Die neem je niet zomaar even mee.”
PCH is sinds 1997 een 100 procent dochteronderneming van Volker Wessels. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met het beheer van parkeerautomaten en de administratie van parkeergelden.

Reageer op dit artikel