nieuws

Oracle blijft aandringen op overname PeopleSoft

Home

The soap continues… Oracle heeft nog steeds plannen om concurrent PeopleSoft in te lijven. Dat meldt Computerworld. Oracle heeft bekend gemaakt te blijven zoeken naar manieren PeopleSoft zover te krijgen dat het niet meer om het overnamebod van Orcale heen kan.

PeopleSoft zou nog geen datum hebben geprikt voor een aandeelhouders-vergadering, maar Oracle heeft al wel plannen om een lijst bekend te maken van sleutelfuncties die door andere personen zouden moeten worden ingevuld bij de concurrent. Oracle houdt daarbij geen rekening met de mening van Amerikaanse en Europese belanghebbenden.
Er gaan eveneens geruchten dat Oracle de handdoek in de ring zou gooien in deze overnamestrijd. Maar door het bedrijf worden deze geruchten hard ontkend. Ook al is het niet de bedoeling een ‘onredelijke’ prijs te betalen.
Afgezien van de intenties van Oracle om PeopleSoft over te nemen weten verschillende analisten te melden dat maar bijzonder weinig PeopleSoft klanten uitkijken naar een eventuele overname van het bedrijf door Oracle.

Reageer op dit artikel