nieuws

TPG Logistiek scoort ver ondermaats

Home

In tegenstelling tot de goede resultaten voor TPG Post en Express drukt het resultaat voor TPG Logistiek het concern in de rode cijfers. Het derde kwartaal vorig jaar leverde nog een nettowinst van 99 miljoen euro op. Nu leed TPG in zijn geheel een verlies van 88 miljoen. Het bedrijfsresultaat bleef nagenoeg gelijk aan dat van vorig jaar. Het verlies wordt hoofdzakelijk toegeschreven aan forse afwaarderingen van 207 miljoen op goodwill en bezittingen in de divisie Logistiek.

De problemen bij Logistiek zitten – uitgezonderd de auto-industrie – vooral in Frankrijk, Duitsland en Italië. “Er wordt goede voortgang geboekt met de implementatie van het Tts-programma (Transformatie door Standaardisering), aldus Peter Bakker voorzitter van de RvB. Jaarlijks moet dat 55 miljoen opleveren. “De maatregelen die tot nu toe zijn genomen, beginnen duidelijke besparingen op te leveren”. Dit jaar rekent TPG op 14 miljoen. TPG ziet geen reden om de verwachtingen voor dit jaar bij te stellen. Het concern rekent op een winstgroei van ongeveer vijf procent (exclusief pensioenkosten, afschrijving, goodwill en bijzondere lasten).

Reageer op dit artikel