nieuws

Nedlloyd behaalt weer winst

Home

Nedlloyd krabbelt weer langzaam uit het dal. Mede dankzij stijgende tarieven voor het vervoer van containers heeft het bedrijf in het derde kwartaal winst geboekt. In de eerste helft van het jaar waren er nog rode cijfers voor de rederij. Ook vorig jaar dook het bedrijf dik in de verliezen.

De nettowinst kwam uit op 21 miljoen euro, tegen 33 miljoen verlies een jaar eerder. De gunstige trend zet zich in het vierde kwartaal door. Nedlloyd vertrouwt erop dat de resultaten zich positief ontwikkelen, deelde het bedrijf donderdag mee in een toelichting.
Nedlloyd is een holding met een belang van 50 procent in rederij P&O Nedlloyd en van 50 procent in Martinair. De Brits-Nederlandse reder boekte over het derde kwartaal een bedrijfswinst van 56 miljoen dollar. Een jaar eerder leed het bedrijf in diezelfde periode nog een verlies van 46 miljoen dollar. Kostenbesparingen en vooral hogere tarieven per vervoerde container hebben het bedrijf uit de rode cijfers geholpen.
P&O Nedlloyd verwacht evenals Nedlloyd dat de positieve trend zich in het vierde kwartaal voortzet. Ook voor 2004 zijn de vooruitzichten gunstig.

Reageer op dit artikel