nieuws

Leger schaft 533 Scania’s aan

Home

Het Nederlandse leger heeft 533 vierassige trucks met achtwielaandrijving aangeschaft. De order is geplaatst bij Beers Bedrijfsauto, dochterbedrijf van Scania. Inbegrepen is een bepantsering voor de helft van alle trucks. Het is de grootste order van Scania buiten Zweden.

Een jaar geleden waren Scania en Mercedes de laatste truckfabrikanten die nog in de race waren voor de order. Daarna zijn de voertuigen uitvoerig getest door het Nederlandse leger onder verschillende klimatologische condities en terreingesteldheden.
De trucks, waarvan alle vier assen worden aangedreven, worden uitgerust met een zes-cilinder dieselmotor met 420 pk. Tot de standaarduitrusting behoort een takel om containers te kunnen handlen.
De voertuigen worden geproduceerd door Scania in Nederland. In het midden van 2004 worden de eerste voertuigen uitgeleverd.

Reageer op dit artikel