nieuws

FEFCO introduceert internationale GMP-standaard

Home

FEFCO, de Europese koepelorganisatie van golfkartonproducenten heeft onlangs een internationale GMP-standaard voor golf- en massiefkarton geïntroduceerd. De standaard borduurt voort op onder meer de Nederlandse Hygiënecode en is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die verpakkingen produceren voor de voedingsmiddelenindustrie en retailbedrijven.

Vereniging Golfkarton heeft altijd gepleit voor de ontwikkeling van een internationale standaard met dezelfde strenge eisen om te anticiperen op de wensen van de voedingsmiddelenindustrie en retailers. “Wij zijn dan ook zeer verheugd met deze ‘International good manufacturing standard for corrugated and solid board’, verklaart de nieuwe voorzitter Caspar Jan van Schaardenburg, die onlangs Wim Hoebert opvolgde. (Hoebert werd eerder dit jaar benoemd tot Secretary General van FEFCO, de Europese koepelorganisatie van golfkartonproducenten in Brussel). “Bij de samenstelling ervan is niet alleen gebruik gemaakt van de Nederlandse standaard, maar ook van de BRC/IOP standaard in Engeland, alsmede van een tweetal Franse standaarden. Driekwart van de levensmiddelen wordt verpakt in golfkarton”.

Reageer op dit artikel