nieuws

Eerste twee wagons fluistertrein

Home

De eerste twee spoorwagons van de Fluistertrein zijn dinsdag 25 november gepresenteerd.
De wagons van deze stille transporttrein hebben kunststof remschoenen en resonantiedempers in de wielen om de geluidsoverlast terug te brengen. Van medio 2004 tot medio 2006 wordt het geluid van de fluistertrein gemeten.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat, NedTrain Consulting en goederenvervoerder Railion en zijn gestart met de Fluistertrein om een flinke vermindering te realiseren van de geluidsoverlast door goederentreinen. De eerste twee spoorwagons van deze opvallende trein zijn dinsdag 25 november gepresenteerd. Van medio 2004 tot medio 2006 wordt het geluid van de fluistertrein gemeten. Voor het eerst wordt in de praktijk getest of de geluidsoverlast van goederentreinen kan worden aangepakt door de wielen onder handen te nemen.
De wagons van deze stille transporttrein hebben kunststof remschoenen en resonantiedempers in de wielen om de geluidsoverlast terug te brengen. De fluistertrein is een Dolomiet-shuttle. Dit is een bestaande goederentrein met nieuwe wielen, wieldempers en remmen. De Dolomiet-shuttle rijdt volgens een vaste route tussen Veendam en Hermalle in Belgie.

Reageer op dit artikel