nieuws

Nimar maakt doorstart na faillissement

Home

Magazijninrichter Nimar bv is onlangs failliet verklaard, maar maakt een doorstart in afgeslankte vorm.

Veel leveranciers van magazijnstellingen hebben het momenteel zwaar. In navolging van onder andere Redirack, Nedcon en Kader, heeft ook Nimar te lijden onder een krimpende orderportefeuille en treft noodzakelijke rigoureuze maatregelen. Volgens Nimar directeur Bob Prickaertz is er de afgelopen jaren te veel geïnvesteerd in verwachte groei, die zich niet heeft voorgedaan. “De stagnerende omzet weegt daarmee niet op tegen de gemaakte kosten. De personele consequenties op de verkoopondersteunende afdeling blijven met een inkrimping van zes naar vier mensen redelijk beperkt. De grootste reorganisatie betreft de eigen productie-afdeling van de stellingonderdelen. Deze wordt als geheel afgestoten en uitbesteed aan derden”.

Reageer op dit artikel