nieuws

Exel pickt bumpers voor Volkswagen

Home

Logistiek dienstverlener Exel is door autofabrikant Volkswagen ingehuurd om twee dc’s voor originele onderdelen te runnen. Beide dc’s liggen in de buurt van Kassel, waar Volkswagen zijn orginele onderdelen heeft opgeslagen in een dc van 230.000 vierkante meter. Exel levert de bumpers en de verpakkingsmaterialen aan dit dc.

Het grootste dc dat door Exel wordt gerund, ligt in Waldau, op korte afstand van Kassel. Dit dc is 45.000 vierkante meter groot en bevat een spoorterminal. Via die terminal worden bumpers aangeleverd, die door Exel worden opgeslagen, gepickt en getransporteerd naar het onderdelen-dc in Kassel of direct naar groothandels en andere dc’s van Volkswagen in het buitenland. Exel heeft ook geholpen bij het zoeken van een locatie en het ontwerpen van dit dc, dat eventueel kan worden uitgebreid tot 100.000 vierkante meter. In Nordshausen, eveneens in de buurt van Kassel, ligt het tweede dc dat Exel gaat runnen. Deze vestiging is 7500 vierkante meter groot. Hier komen de verpakkingsmaterialen binnen waarin Volkswagen zijn orginele onderdelen gaat verpakken.
Behalve de twee dc’s krijgt Exel ook de verantwoordelijkheid over het transport tussen de dertig dc’s van Volkswagen in de buurt van Kassel.

Reageer op dit artikel