nieuws

45 procent OBU’s defect

Home

Uit een door de Truck Dealer Associatie en TLN gehouden steekproef is gebleken dat van alle tot nu toe ingebouwde 5500 On Board Units er 2500 defect zijn, oftewel 45 procent. In totaal zijn er nu 7500 OBU’s in Nederland ontvangen.

TLN en de TDA concluderen dat met het aantal van 7500 geleverde units wel vooruitgang wordt geboekt, maar zijn niet te spreken over het aantal defecte apparaten. 2500 bleken er defect of slecht te werken, 718 units moesten zelfs in zijn geheel worden vervangen. In totaal zijn naar schatting tussen de 30.000 en 35.000 OBU’s nodig in Nederland.
Als gevolg van de perikelen rond de OBU’s gaan in de Duitse regering stemmen op om initiator Toll Collect verantwoordelijk te stellen voor de vertraging bij de invoering van de maut. Daarover is echter nog geen definitief besluit genomen.

Reageer op dit artikel