nieuws

Terugslag voor Amsterdamse haven

Home

De haven van Amsterdam heeft na jarenlange groei in de eerste helft van 2003 de overslag zien dalen. De daling bedroeg twaalf procent tot 31,4 miljoen ton. De Amsterdamse haven zegt de daling te hebben verwacht en noemt de wereldwijde economische recessie en de oorlog in Irak als oorzaken.

De daling komt voor het grootste deel op het conto van de bulkgoedsector. De teruggang met 4,3 miljoen ton wordt veroorzaakt door de stagnerende handel in olieproducten. Daardoor daalde de overslag van olieproducten met 2,2 miljoen ton. Het Havenbedrijf zegt dat deze teruggang waarschijnlijk van tijdelijke aard is.
Het aantal bedrijven dat actief is in de Amsterdamse haven is wel gestegen. Het Havenbedrijf heeft in dit eerste halfjaar al tien hectare terrein uitgegeven voor uitbreiding van bestaande activiteiten en de vestiging van nieuwe bedrijven.

Reageer op dit artikel