nieuws

Uitstel invoering maut tot november

Home

Bezweken voor de druk van buitenaf of toch ingezien dat invoering van de maut per 1 september tot chaos zou leiden. Dat is de vraag. Het resultaat van de regeringsbeslissing in Duitsland is in ieder geval dat betalen voor de Duitse wegen pas vanaf 1 november hoeft.

De tot dit moment relatief kleine hoeveelheid al uitgegeven On-Board Units (OBU’s) was ongetwijfeld de belangrijkste beslissing de invoering uit te stellen. TollCollect had immers zelf al aangeven niet te kunnen garanderen dat transportondernemingen tijdig hun kastje in de voertuigen zouden hebben. Het tekort wordt op de website van TollCollect niet als oorzaak aangegeven. Er staat geschreven dat door het uitstel transportondernemingen en vrachtautochauffeurs ‘rustig vertrouwd raken met de techniek van het nieuwe systeem’. Het aantal beschikbare OBU’S zal begin november volgens TollCollect 450.000 zijn in plaats van de voor begin september geplande 150.000.

Reageer op dit artikel