nieuws

Overeenstemming CAO Van Gend en Loos

Home

Van Gend en Loos (binnen Deutsche Post onderdeel van DHL) heeft eerder deze week op de valreep met de vakbonden overeenstemming bereikt over een nieuwe CAO met de looptijd van een jaar. FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond hadden tot morgen een ultimatum gesteld waarna acties zouden volgen, maar die zijn nu afgeblazen.

De nieuwe CAO betekende tijdens het laatste overleg voor beide partijen dat nog wat water bij de wijn gedaan moest worden. Over de 1,75 procent loonsverhoging waren beide partijen het al eens. De werkgever neemt nu de verhoging van het prepensioen volledig voor zijn rekening. Aan de andere kant krijgen medewerkers die vanaf 1 september bij VGL komen werken geen cumulatie overwerk/onregelmatigheidstoeslag (toeslag op toeslag) meer. Medewerkers die nu bij VGL werken krijgen voortaan een vaste maandelijkse toeslag, die is gebaseerd op de gemiddelde toeslag die ze gedurende de afgelopen twaalf maanden kregen.
Zie ook: Van Gend en Loos in impasse (22 augustus 2003)

Reageer op dit artikel